Kampta ne yenir? Kampa götürülmesi gereken yiyecekler

Kapsamlı rehberimizde kampa götürülmesi gereken yiyeceklerin özellikleri, besin değerleri ve türlerini sıraladık.

Elif Aksüt
Elif Aksüt 2022-09-29
Kampta ne yenir? Kampa götürülmesi gereken yiyecekler

Özgürlüğe kucak açarken büyükşehrin yorucu rutinlerinden bir hışımla sıyrılacağımız kamp planları herkesin hayalini süslüyor. Özellikle günümüzde kıymetini anladığımız doğaya bir geri dönüş ile kampçılığın değeri de anlaşılmaya başlıyor. “Kampçılık” deyince zorlukların üstesinden gelindiği, doğanın eteklerinde sessizliğin dinlendiği ve tertemiz oksijenle vücudumuzun yenilendiği bir rutin söz konusu oluyor. Yıl boyunca hayalini kurduğunuz bir kamp tatiline çıkarken uzun süre beklentiye değmesi için her hazırlığı eksiksiz bir şekilde yapmak gerekiyor. Kamp hazırlığı yaparken çantanın olmazsa olmazlarını da çadır, mat, ışık kaynağı, kıyafet ve yiyecekler gibi temel ekipmanlar oluşturuyor.

Kamp yaptığımız süre boyunca enerjimizin her zaman yüksek kalmasını arzu ederiz. Dolayısıyla enerjimizi yüksek tutması için yanımızda değerler bakımından zengin besinler getiririz. Ancak yiyecek konusunda planlı hareket etmediğimizde kendimizi çok ağır bir sırt çantası taşıyıp akabinde birçok yemeği geri götürürken bulabiliriz. Kampa giderken yanımıza alacağımız besinlere dikkat etmemiz gereken koşullardan biri de toplu taşıma ulaşımı. Popüler kamp rotalarına gittiğinizde günlük açlık ihtiyacınızı önemli ölçüde giderecek birçok yiyecek bulabilirsiniz. Üstelik özel tesislerde restoran ya da mutfak olmadığı durumlarda bile en yakındaki market ya da bakkalı hedef alabilirsiniz. Ancak toplu taşımayla yola çıktığınız bir kamp deneyiminde merkezin uzaklığı ve bölgenin tenhalığı nedeniyle çantaya koyduğunuz her malzemenin eksiksiz olması gerekir.

kampta-ne-yenir
Kampta Ne Yenir

Campalow olarak “Çadır kampında ne yenir?” ya da “Kampçılar ne yer?” isimli sorulara cevap aradığımız kapsamlı kamp yiyecekleri listesini sizler için hazırladık. Söz konusu rehberimizde özel araçla kampa gideceklerin yanı sıra toplu taşıma kullanacak ya da yaşam merkezlerinden çok uzakta yaz ve kış kampı yapacak maceraperest ruhları hedef aldık. Siz de kampa doğru yola çıkmadan önce yemek konusunda kendinizi çok rahat hissetmek ve eksiksiz bir çanta hazırlamak için rehberimize göz atabilirsiniz. 

Kamp Yiyecekleri Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Doğanın kucağında macera dolu bir kamp deneyimine doğru yola çıkmadan önce süreci en konforlu şekilde geçirmek için dikkat etmeniz gereken birçok detay bulunuyor. Söz konusu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde yıl boyunca unutulmayacak ve yeni sezonda yolu gözlenecek bir kamp tatiline adım atabilirsiniz. Kampa giderken çantaya koyulacak ekipmanlar söz konusu olduğunda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kamp yiyecekleri. Kampa götürdüğümüz yiyecekler besin değeri ve havanın farklı koşullarına göre fazlasıyla enerji verebileceği gibi yanlış zamanda tüketildiği takdirde kötü hissetmeye neden olabilir. Bu nedenle her detayı ayrı bir özen gerektiren kamp yiyeceklerini seçerken öncelikle mevsim kriterlerine, kamp türüne ve yiyeceklerin besin değerlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Mevsim

mevsim
Mevsim

Kampa giderken ekipman tedariği ve alışveriş noktasında en çok dikkat etmeniz konuların başında mevsim özellikleri geliyor. Örneğin kampa gitmek için yaz sezonunda sıcak bir dönemi tercih ediyorsanız çantaya soğutucuyu dâhil edebilirsiniz. Aynı şekilde kamp için kış sezonunu tercih ediyorsanız da havayı doğal bir soğutucu olarak görüp çantanızda ısı kaynağı bulundurabilirsiniz. Söz konusu mevsimsel değişimler her kamp ekipmanında olduğu gibi yemeklerde de önemli bir kriter halini alıyor. Kampa götürülmesi gereken yiyecekleri seçerken yaz ve kış mevsimi için ayrı bir plan hazırlamak gerekiyor.

  • Yaz Kampı: Bir yaz kampına doğru çıkarken yakıcı sıcaklar ve dik güneş ışınlarına karşı hazırlıklı olmalısınız. Bu durumda kamp için yanınıza aldığınız besinlerin de çok çabuk bozulmayacak kriterde olması gerekir. Söz konusu bozulma gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için yanınıza bir soğutucu alabilirsiniz. Soğutucu getiremediğiniz ve yaşam alanlarından oldukça uzak bir kamp yaptığınız süreç için yanınıza sindirim süresi daha kısa ve hafif besinler alabilirsiniz. Yaz kampına giderken gün içerisinde açlığınızı giderirken sindirim sistemini yormayacak ve uzun süre tok tutacak besinler için muz, havuç, ayva ve elma gibi yiyecekleri yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca yüksek miktarda enerji harcayacağınız yaz kampında yanınızda mutlaka su kaynağı bulundurmanızı öneriyoruz.
  • Kış Kampı: Günlük güneşlik bir bölgede yaz kampı yaparken sindiriminizi kolaylaştıracak besinler seçtiğiniz gibi kış kampında da ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Kış kampında yaz sezonuna göre ekipman konusunda biraz daha şanslısınız. Doğada doğal bir soğutucuyla karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla soğuk kalması gereken besinlerin bozulmadan tüketilmesi de mümkün hâle geliyor. Kış kampında sıcak kalabilmeniz için protein ve kalori miktarı yüksek besinleri seçerken sindirimi daha uzun olanları da listeye ekleyebilirsiniz. Bunun noktada balık, tavuk, ekmek, köfte, et, peynir ve yumurta gibi besin değeri oldukça yüksek ürünleri tercih edebilirsiniz. Kış kampında su içerken karaciğeri çok fazla yormamak adına yavaş yavaş tüketmelisiniz. Karaciğerin fazla yorulması uyuklama dürtüsünün oluşmasına neden olabilir. 

Besin Değerleri

besin-degerleri
Besin Değerleri

Gözlerden uzak bir kamp tatiline giderken her zaman gerekli besinleri tüketmeniz gerekmiyor. Elbette bazı anlarda lezzetli yiyeceklerden küçük kaçamaklar yapabilirsiniz. Ancak söz konusu besin değerleri derken kastettiğimiz dikkat unsuru bu değil. Sırt çantasıyla yola çıkacağınız maceralarla dolu bir kamp deneyimi için yiyecek seçimi yaparken yükü oldukça hafif ve besleyiciliği yüksek ürünler seçmeye dikkat etmelisiniz. Örneğin akşam vakti canınız atıştırmalık çektiğinde eksikliği karşılayacak bir ürün için yanınıza cips ya da bisküvi yerine çikolata alabilirsiniz. Çikolatanın besin değeri yüksek ve yükü hafif olduğu için isteğinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Kamp yiyeceklerinizi alıp yola çıkarken az ve öz yük taşımaya önem göstermelisiniz. Bu doğrultuda çantanıza besin değeri düşük bir yiyecek koyduğunuzda fazla yer kaplayacağı gibi kamp süresi boyunca tüketilmeden geri dönebilir. Bu durum da hem gidiş hem de dönüş süresince gereksiz yük taşımanıza neden olabilir. Dolayısıyla kampa giderken çantanıza koyacağınız yiyeceklerin gerekliliğine karar vermek için besin değerlerini kontrol edebilirsiniz. Yiyeceklerin besin değerlerini öğrendikten sonra planlı bir sırt çantası yerleştirmeyle yükünüzü oldukça konforlu bir hâle getirebilirsiniz. Kampa giderken sırt çantanızı en doğru şekilde yerleştirmek için blog sayfamızda daha önce ele aldığımız Kamp çantasına dair püf noktalar isimli rehbere göz atabilirsiniz.

Kamp Türü

kamp-turu
Kamp Türü

Uzun süredir hayalini kurduğunuz bir kampa doğru yola çıkmadan önce tatilinizin ayrıntısına karar verip o şekilde ekipman seçimi yapmanız gerekiyor. Bu noktada kamp türleri doğa yürüyüşü, kısa süreli ya da hayatta kalma olarak birbirinden ayrılıyor. Kamp türleri hakkında detaylı bilgi için Kamp türleri nelerdir? isimli yazımızı değerlendirebilirsiniz.

  • Doğa Yürüyüşü Kampı: Doğa yürüyüşünün tema olarak belirlendiği kamp türlerinde esas amaç konaklama olmaz. Söz konusu kampçılıkta amaç doğanın farklı mucizelerini çıplak gözle görüp değerli noktaları ölümsüz hâle getirmek için fotoğrafçılığa kolları sıvamaktır. Doğa yürüyüşü kamplarında genellikle çadır dinlenmek amacıyla çeşitli bölgelere kurulur. Dolayısıyla doğa yürüyüşü kampına doğru yola çıkarken en kıymetli ekipman sırt çantası olur. Sırt çantasına doğa yürüyüşü esnasında yormayacak kadar hafif olan temel ihtiyaçlar yerleştirilir. Doğa yürüyüşü kampı için yemek seçimi yaparken harcayacağımız enerji miktarını dengelerken psikolojimizi olumlu yönde etkileyecek besinlerin seçilmesi gerekiyor. Bunun için yanınızda besin değeri oldukça yüksek çikolata, besleyici tahıllar ve kuru yemiş gibi aperatif besinler bulundurabilirsiniz. Ayrıca yürüyüş süresince yemek detaylarıyla uğraşmamak için dayanıklı konserve ürünlerini tercih edebilirsiniz.
     
  • Kısa Süreli Kamp: Kısa süreli kampçılıkta doğa yürüyüşünden farklı olarak amaç gezi yerine konaklamadır. Bu nedenle kısa süreli kamplar ücretsiz bir kamp rotasında yapıldığı gibi ücretli özel tesislerde de yapılabilir. Kısa süreli kampınızı ücretli bir tesiste yaparken yemeğe dair birçok ihtiyacı çevrede yer alan market, bakkal ve restoran gibi özel işletmelerden karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kısa süreli kamp için çadırınızı ücretsiz ve tenha bir noktaya kuruyorsanız götüreceğiniz besinlere ekstra dikkat etmelisiniz. Tesislerin olmadığı yaşam alanlarından uzak bir noktada kamp yaparken gün içerisinde açlığınızı uzun süre yatıştıracak tarhana, yumurta ya da makarna gibi besinleri çantaya koyabilirsiniz. Tarhana ve makarna gibi besinler içeriğinde bulunan un, süt ve yumurta sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Söz konusu ürünleri konserve ya da hazır şekilde marketlerden temin edebilirsiniz.
     
  • Hayatta Kalma Kampı: Doğanın içerisinde bir hayatta kalma kampı yaparken yiyecek ve türevi ihtiyaçları doğanın kendisinden karşılamanız gerekir. Ancak hayatta kalma kampına çıkabilmek için kapsamlı bir tecrübeye sahip olmak gerektiğini unutmamalısınız. Hayatta kalma kampına çıkmadan önce doğada hayatta kalma rehberine dair detaylı bir bilgi edinmelisiniz. Doğanın içerisinde kara hindiba, kuzu kulağı, su teresi, kuşburnu, böğürtlen ve çilek gibi besinleri çiğ hâlde tüketebilirsiniz. Ancak doğada mantar, parlak yapraklı ve süt öz suyuna sahip bitkileri yemekten kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Kampa Götürülecek Besinlerin Özellikleri Nelerdir?

besin-ozellikleri
Besin Özellikleri

Hayalleri gerçeğe dönüştürecek bir kampa doğru yola çıkarken yanınıza aldığınız yiyeceklerin tadıyla birlikte besin değerleri de sizin için bir önem arz etmeli. Aksi takdirde yanınıza fazla yiyecek alarak hem taşıdığınız yükü artırır hem de dengesiz beslenmeye yol açarsınız. Bu durum da beraberinde enerji düşüklüğü, mutsuzluk ve uyku hâlini getirir. Kamp için yanınıza aldığınız besinlerin değerler bakımından karbonhidrat, protein ve enerji ihtiyacınızı da dengeli ölçüde karşılaması gerekir. Bu sayede kamp süresi boyunca enerjinizi koruyarak mutlu bir psikolojiye sahip olabilirsiniz. Kampa götüreceğiniz yiyecekleri kendi arasında kolay taşınır, hemen bozulmayacak, doyurucu ve bonus olarak farklı kategorilerde değerlendirebilirsiniz.

  • Kolay Taşınır Besinler: Hem yaz hem de kış kamplarında sırt çantasında taşıyacağınız yükün az olması yolculuğu daha konforlu kılacaktır. Aynı zamanda kolay taşınabilir besinler çantada çok fazla yer kaplamayacağı için aynı anda daha fazla eşyayı çantaya sığdırmanızı sağlar. Dolayısıyla sırt çantasını konforlu bir şekilde taşımak ve yanınızda doyurucu besinler götürmek için paketli gıdalar ya da konserve ürünleri tercih edebilirsiniz. Paketli ve konserveye sığdırılmış ürünler çok fazla yer kaplamadığı gibi bozulma ihtimali de düşüktür. Bu sayede sizin için hem konforlu hem de dayanıklı bir kamp öğünü sunar.
     
  • Hemen Bozulmayacak Ürünler: Kampa gideceğiniz dönem kış olsa bile bazı besinler çabuk bozularak üzerinde bakteri üretmeye başlar. Özellikle tavuk ve et gibi besinleri yaz sıcağında tercih etmek sakıncalı olabilir. Havanın soğuk ya da sıcak olma ihtimalini göz önünde bulundurarak yanınızda kolay bozulmayacak, vakumlu ve konserve şeklinde besinleri götürebilirsiniz. Kampa giderken konserve ve vakumlu ürünlere ek olarak çantanıza çabuk bozulmayan patates, kuru baklagiller ve kuru yemiş gibi gıdaları da ekleyebilirsiniz.
besinlerin-ozellikleri
Besinlerin Özellikleri
  • Doyurucu Gıdalar: Bir kamp yolculuğuna çıkarken yapacağınız en doğru karar yanınıza hafif ve doyurucu gıdalar almak olacaktır. Boyutu hafif ve besleyiciliği yüksek gıdalar gün içerisinde açlığınızı kısa sürede gidereceği gibi taşıma süresince de bir zorluk çıkarmaz. Kampa giderken doyurucu bir ekip olarak yanınızda patates, yumurta, yoğurt, kuru baklagiller, çikolata, kuru yemiş ve yulaf ezmesi götürebilirsiniz.
     
  • Bonus: Kampa giderken geri dönüşte yiyecek taşımamak için götüreceğiniz besinlerin miktarına özen göstermeniz gerekir. Ancak bu durumda istisna uygulayacağınız bir süreç olabilir. Kamp süresince her şey istediğiniz gibi gitse de dönüş gününe geldiğinizde hava muhalefeti, sağlık sorunları ya da yol çalışması gibi olumsuzluklara denk gelebilirsiniz. Bu durumda da kaldığınız ekstra gün boyunca aç kalmamak için yanınızda yedek yiyecekler getirmeniz gerekir. Dolayısıyla hem kendinize fazla yük etmemek hem de olumsuz koşullara karşı hazırlıklı olmak için yer kaplamayacak şekilde birkaç konserve ürünü yanınıza alabilirsiniz.

Kampa Hangi Yiyecekler Götürülür?

Yemek konusunda az seçici olmanız gereken bir kamp deneyiminde hem dengeli beslenmek hem de günlük enerji dozunu karşılamak için mutlaka yanınızda götürmeniz gereken bazı ürünler mevcut. Söz konusu ürünleri doğru biçimde muhafaza ederek götürürseniz kamp süresi boyunca dengeli besleneceğiniz gibi kendinizi lezzetli bir öğün de hazırlayabilirsiniz.

Çikolata

cikolata
Çikolata

Hepimizin vazgeçilmezi çikolata yüksek bir enerji kaynağı. 70 Gram ölçüsüne sahip yani paket bir çikolatanın içerisinde yaklaşık 370’e yakın kalori değeri bulunuyor. Üstelik çikolatanın içerisinde yer alan kakao zengin bir mineral ve antioksidan kaynağı içeriği sayesinde gün içerisinde ihtiyacınız olan besin değerlerini büyük ölçüde karşılıyor. Çikolatayı özellikle uzun yürüyüşe çıkacağınız kamplarda yanınızda bulundurarak enerjinin düştüğünü hissettiğiniz kritik süreçlerde tüketebilirsiniz. Çikolatanın içerisinde bulunan badem, antep fıstığı ya da ceviz gibi yemişler de sizin için bir enerji kaynağı oluşturur. Bu nedenle çikolatayı satın alırken içerisinde kuru yemiş bulunduran türlerini seçebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

yulaf-ezmesi
Yulaf Ezmesi

Çoğu kişinin tadından hoşlanmadığı ancak günlük besin ihtiyacınızın büyük bir çoğunluğunu karşılayan bir ürün de yulaf ezmesi. Lif ve kalori bakımından çok zengin olan yulaf ezmesini süt, meyve, su, şeker, bal ve yoğurt gibi ekstra besinlerle rahatlıkla tüketebilirsiniz. Günün her öğününde tüketebileceğiniz yulaf ezmesini hazırlamak da oldukça kısa bir zaman alıyor. Dolayısıyla yanınıza yulaf ezmesi alarak hem yerden tasarruf edebilir hem de öğününüze zengin bir besini dâhil edebilirsiniz. Mucize besin yulaf ezmesinin 100 gramında 66,27 gram karbonhidrat, 16,89 gram protein, 6,9 gram yağ, 10,6 gram lif bulunuyor. Dolayısıyla yulaf ezmesinin gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz kalsiyum, protein ve lif ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılayacağını söyleyebiliriz. 

Tarhana

tarhana
Tarhana

Geçmişten günümüze dek mucizeleri sayesinde bir şifa kaynağı olarak bilinen besinlerden biri de tarhana. Yoğurt maya, domates, biber, soğan ve nane gibi ürünlerden elde edilen tarhana çorbası açlığınızı kısa sürede giderdiği gibi içerisinde bulunan yüksek besin değerleri sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda tarhana kolay sindirildiği gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek kamp süresince hastalığa yakalanma ihtimalini ortadan kaldırır. Tarhananın taşıması da oldukça kolay. Kampta çorba olarak tüketeceğiniz tarhanayı ağzı kapalı bir poşetin içerisinde güvenle getirebilirsiniz.

Makarna

makarna
Makarna

Kampta kısa sürede hazırlayabileceğiniz doyurucu bir yemek deyince makarna liste başında yerini alıyor. Makarnanın içerisinde bulunan süt, un ve yağ gibi değerler tükettikten sonra uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca makarnayı kaynamış bir suyun içerisinde çok kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. Makarnaya bir alternatif olarak yumurta, süt ve un bakımından zengin erişteyi de listeye dâhil edebilirsiniz. Besleyiciliği oldukça yüksek makarna ve erişte sayesinde günlük besin ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu alırken yüksek bir enerjiye sahip olabilirsiniz.

Eski Kaşar

eski-kasar
Eski Kaşar

Peynir ve zeytin olmadan kahvaltı yapamıyorsanız kamp çantanıza eski kaşarı dâhil edebilirsiniz. Besleyicilik bakımından oldukça faydalı eski kaşarın oda sıcaklığında dayanıklılığı oldukça fazla. Böylece eski kaşarı kampınız süresince her kahvaltıda güvenle tüketebilirsiniz. Bir kullanım önerisi olarak kampta kalacağınız süre boyunca tüketeceğiniz peynir miktarını hesap ederek markette ürünü vakumlatabilirsiniz. Bu sayede eski kaşarın dayanıklılığı da artacaktır. Kahvaltınızda kaşarın yanı sıra peyniri de arzuluyorsanız yaklaşık 2-3 gün bozulmadan dayanabilen keçi peynirini tercih edebilirsiniz. Ancak yine de daha sağlıklı bir tercih için peynir yerine eski kaşarı tavsiye edebiliriz.

Patates ve Soğan

patates
Patates

Soğuk bir ortamda bulunmadığı koşulda bile bozulmayan ürünler kategorisinde patates ve soğan da bulunuyor. Söz konusu ürünler diğer yemekleri daha lezzetli bir hâle getirdiği için keyifli yemek öğünlerinde mutlaka yanınızda bulunması gerekiyor. Ayrıca haşlanmış patatesi gün içerisinde tüketerek uzun süreli bir tokluk üretebilirsiniz.

Mısır

misir
Mısır

Mısır, lif bakımından oldukça zengin içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Üstelik uzun süre dayanıklılığını koruyan mısırı konserve şekilde alarak gün içerisinde güvenle tüketebilirsiniz. Farklı öğünlere dâhil etmek isterseniz konserve mısırı yemeklerin içinde de kullanabilirsiniz.

Baharat

baharat
Baharat

“Baharat olmadan yemek olmaz!” diyenlerdenseniz kamp çantasına mutlaka sevdiğiniz baharatları koymanız gerekiyor. Bu noktada size bir öneriden ziyade yemeğe yakıştırdığınız baharatları almanızı önerebiliriz. Listeye almış olduğunuz baharatların yanı sıra vücudun yürüyüş ve enerji sarf ederken kaybettiği tuzu geri kazanabilmek için yemeklerinizi mutlaka tuz ile yapmalısınız.

Yumurta

yumurta
Yumurta

Günün ilk ışıklarıyla kahvaltıda yumurta yemeden doyduğunuzu hissetmiyorsanız biraz lüks bir tercih yaparak yanınızda yumurta götürebilirsiniz. Ancak burada yumurtaların kırılma ihtimaline karşı dikkatli olmanızda fayda var. Kırılmaya karşı yumurtaları çanta içerisinde güvenle muhafaza etmek için plastik saklama ekipmanları edinebilirsiniz. Kampa götürmüş olduğunuz yumurta sahip olduğu yüksek besin değerleri sayesinde gün içerisindeki dengeli beslenme açığınızı kapatır. Aynı zamanda yumurta, uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur.

Konserve Besinler

konserve-besinler
Konserve Besinler

Kamp vakti maceraperestlerin en güvenilir yemek ekipmanlarından biri de konserve besinler. Gerekli vakumlama işleminden geçmiş konserve besinler çabuk bozulmayacağı gibi taşıması da oldukça kolaydır. Üstelik konserve besinleri tüketmiyor olsanız bile içindeki yağı yemek pişirme esnasında kullanabilir ya da konserve kabını bir pişirme aracı olarak tercih edebilirsiniz. Kamp tatilinde lezzetli bir öğün için konserve ton balığı, fasulye, sarma, patlıcan ya da barbunya tüketmenizi tavsiye ederiz.

Ton Balığı

ton-baligi
Ton Balığı

Günlük vücudun ihtiyacı olan besin değerini fazlasıyla karşılayabileceğiniz yiyeceklerden biri de ton balığı. Orta boy bir ton balığı konservesinin içerisinde 42 gram protein, 12 gram yağ, 44 gram kalsiyum, A vitamini, C vitamini ve demir bulunuyor. Dolayısıyla ton balığını yemek öğünlerine dâhil ederek günlük besin takviyesini yoğun oranda karşılayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kuru Yemiş

kuru-yemis
Kuru Yemiş

Enerji oranı oldukça yüksek kuru yemişler kamp süresi boyunca günün her anında tokluğunuzu gidererek enerji vermeye yardımcı olur. Dolayısıyla fındık, fıstık, antep fıstığı ve kaju gibi enerji oranı yüksek kuru yemişleri günün her vaktinde açlığınızı gidermek için tüketebilirsiniz. 

Meyveler

meyveler
Meyveler

Kampta yaptığınız bir yürüyüş süresi vücutta potasyum miktarının azalmasına neden olabilir. Vücutta potasyumu yükseltecek besleyici gıdaların başında meyve çeşitleri bulunur. Muz, elma ve portakal gibi meyveler vücudun kaybettiği potasyum kaynağını çok kısa bir sürede almasını sağlar. Ayrıca vücudun ihtiyacı olan enerji miktarını karşılarken şeker takviyesi de sağlar.

Kampta Günlük Menü Önerisi

kampta-gunluk-menu-onerisi
Kampta Günlük Menü Önerisi

Sabah Kahvaltısı

  • 2 dilim peynir
  • 4 adet zeytin
  • Çay ya da kahve
  • Portakal, elma ya da muz
  • Bir adet yumurta
  • İki dilim ekmek ya da pide

Öğle Yemeği

  • Konserve tarhana çorbası
  • Konserve ton balığı salatası
  • Kuru yemiş ya da çikolata

Atıştırmalıklar

  • Meyve ya da yulaf ezmesi
  • Kuru yemiş
  • Çikolata

Akşam Yemeği

  • Konserve tarhana çorbası
  • Erişte
  • Konserve fasulye ya da barbunya
  • Meyve suyu

Campalow olarak “Kampa Götürülmesi Gereken Besin Rehberi” isimli yazının sonuna geldik. Yazının genelinde kampa götürülecek yiyecekleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler, besin özellikleri, götürülecek yiyecekler ve günlük menü önerisine değindik. Detaylı rehberimizi beğendiyseniz kampçılık için kapsamlı rehberlere yer verdiğimiz “Campalow Blog” sayfasını inceleyebilirsiniz. Götüreceğiniz yiyecekleri belirlemeden önce kamp yerine karar vermek için de “Kamp Alanı Bul” isimli arama motorumuzu kullanarak kampa elverişli çeşitli rotaları sıralayabilirsiniz. Rehberin sonuna geldiyseniz siz de yorum ve deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Hayalini kurduğunuz kamp deneyiminde kendinize hazırlayacağınız lezzetli ve hafif öğünler için şimdiden afiyet olsun!


Yorum Yaz


Bunlar ilginizi çekebilir